Vakkundig  in  groepsvervoer

Spoorwegmuseum Utrecht


Spoorwegmuseum: leuk èn leerzaam!

Dat het Spoorwegmuseum leuk is om te bezoeken weten veel kinderen al. Attracties zoals de Vuurproef en Stalen Monsters zijn erg populair, zowel met een schoolreisje als een educatief uitje. Nieuw in het museum is het Techlab. Een plek om op een leuke, speelse en interactieve manier alles te leren over de techniek achter treinen.

Het educatieve uitgangspunt van het Spoorwegmuseum is simpel: educatie en beleving gaan hand in hand. Zo dalen de kinderen af in een Engelse kolenmijn en maken ze kennis met De Arend, de eerste trein van Nederland. Ze reizen mee met de luxe Oriënt Express in onze theatervoorstelling en suizen langs en onder enorme locomotieven in Stalen Monsters. In de spectaculaire attractie De Vuurproef maken ze mee hoe het is om zelf een locomotief te besturen.

Hoe leer je kinderen op een leuke manier iets over techniek? Dat is de vraag waar veel scholen mee kampen, en een vraag die het Spoorwegmuseum zichzelf ook stelde. Daarom wordt nu in het Techlab op een speelse en interactieve manier de techniek achter de trein uitgelegd. Door het doen van allerlei proefjes ontdek je de werking van de trein. Het Techlab kan zowel individueel als met groepen bezocht worden. De educatieve website www.techlabindeklas.nl biedt tevens tools voor een leuke, leerzame en passende techniekles voor het basisonderwijs.


Adres
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Utrecht, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0)30 230 62 83
Stuur offerte
Laat u veilig en confortable vervoeren door  TCE Tours
Offerte aanvragen